Mikä levy saunaan?

FF-PIR-eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi saunan kuumissa ja kosteissa tiloissa. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR-eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi. Levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteisiin. Runkorakenteena voi olla kiviseinä tai puurunko.

Pitääkö sauna eristää?

Saunan katon eristäminen on energian säästämisen kannalta äärimmäisen tärkeää. Koko kiukaan lämmittämä ilmamassa nousee ylöspäin ja katon rajassa lämpötilaero ulkopuoliseen ilmaan on talvella helposti yli 100 astetta. Ilman lämpöeristystä lämpö haihtuu ponttilautojen läpi todella nopeasti.

Mitä materiaalia käytetään saunan Höyrynsulkuna?

Höyrynsulku tulee lämmöneristettä vasten. Se on esimerkiksi alumiinipintainen rakennuspaperi (”tinapaperi”), joka on varma ja perinteinen vaihtoehto. Joku voi käyttää edelleen paksua rakennusmuovia.

Pitääkö pihasauna eristää?

Pihasaunojen järkevä eristäminen on tärkeää energian säästämiseksi. Riittävän tehokkaalla kiukaalla eristämätönkin sauna on varmasti riittävän kuuma löylyjen saamiseksi, mutta fiksu eristäminen pienentää tarvittavan lämmitysenergian määrää merkittävästi.

Mikä Villa saunaan?

ISOVER Saunan alumiinipinta toimii tiiviinä höyryn- ja ilmansulkuna estäen kosteuden kulkeutumisen rakenteisiin. Alumiinipinta vähentää saunan lämmittämiseen tarvittavaa energiaa, koska se heijastaa tehokkaasti lämpösäteilyä takaisin sisätiloihin. ISOVER Sauna on paloturvallinen ratkaisu saunan vaativiin olosuhteisiin.

Paljonko eristettä saunan kattoon?

Ilman lämpöeristystä lämpö haihtuu ponttilautojen läpi todella nopeasti. Saunan kattoon onkin hyvä laittaa vähintään 100 mm paksuinen eristevilla.

Mitä saunan kattoon?

Saunan kattoon onkin hyvä laittaa vähintään 100 mm paksuinen eristevilla. Esimerkiksi käytettäessä k600 jakoa, toimii Isoverin modulimittainen villa hyvin. Villalevyt laitetaan kattoniskojen väliin eikä erillisiä kiinnikkeitä tarvita.

Miksi saunan seinäpaneelin alle laitetaan alumiinifoliota?

Alumiinifolion tarkoitus on toimia höyrynsulkuna ja heijastaa lämpösäteilyä takaisin tulosuuntaan.

Jätä kommentti