Mikä maali saunan muuriin?

Tikkurilan valikoimista tällaisille pinnoille soveltuu parhaiten Muuri takka- ja palomuurimaali. Muuri antaa takoille, palomuureille ja kiukaan taustalevyille näyttävän pinnan niin kotona kuin mökillä. Vesiohenteisen silikaattimaalin huokoinen rakenne on hengittävää ja vesihöyryä läpäisevää.

Millä käsitellä saunan seinät?

Saunan seinien ja katon pintakäsittely

Näihin suosittelemme kuultokäsittelyä esimerkiksi Auro 160 -kuultomaalilla, Uula Ilona -saunakuullolla tai Coloria-öljyvahalla. Jos haluat kaikkein ekologisimman vaihtoehdon, kannattaa valita täysin myrkytön ja säilöntäaineeton Auro. Ennen käsittelyä saunan paneelit puhdistetaan.

Voiko saunan lauteet maalata?

Saunan voi joko maalata, joka on peittävä pintakäsittely tai kuultokäsitellä, joka ei ole peittävä, vaan puun syyt näkyvät käsittelyn läpi. Usein sauna käsitellään myös värittömällä suoja-aineella. Saunassa maalattavia tai kuultokäsiteltäviä pintoja ovat seinät, katto, lauteet ja muuri.

Mikä maali sopii saunaan?

Saunan seiniin ja kattoon suosittelemme ensisijaisesti SATU® Saunasuojaa joko värittömänä tai sävytettynä. SATU® Saunasuoja on koostumukseltaan hieman hyytelömäistä, minkä vuoksi sitä on myös helppo levittää saunan seinä- ja kattopinnoille.

Millä maalata saunan Muuri?

Jos seinän pintalämpötila takan tai puukiukaan takana on korkeampi kuin 80 ⁰C, ns. normaalit vesiohenteiset tuotteet eivät sovellu tällaisen pinnan maalaamiseen tai pinnoittamiseen. Tikkurilan valikoimista tällaisille pinnoille soveltuu parhaiten Muuri takka- ja palomuurimaali.

Mikä maali saunan lattiaan?

Epoksipohjaiset kaksikomponenttiset lattiamaalit ovat sopivimmat lattiaan. Jos vanha betonilattia on heikon oloinen kestävyydeltään, niin ensikerralla ohennetaan maalia 30–50 prosenttia, jotta se imeytyisi mahdollisimman syvälle betoniin. Ennen toista maalauskertaa annetaan ensimmäisen kerran kuivua rauhassa.

Voiko saunan maalata?

Saunalogia-sivuston mukaan saunavaha tai saunasuoja sopivat hyvin ylemmäs saunaan. Tietyissä tapauksissa maalille voi kuitenkin olla tarvetta. Jos lattia on puuta, kuten saunamökeissä saattaa olla, kannattaa valita jokin kestävämpi tuote, kuten öljypohjainen maali, sivusto vinkkaa.

Mitä maalia saunaan?

Akryylipohjainen maali vähentää hengittävyyttä

Tärkeää on myös huomioida, ettei tavallinen sisämaali sovellu saunaan sen korkeiden lämpötilojen takia. Kaupasta kannattaakin valita korkeaa lämpötilaa kestävä, nimenomaan saunaan tarkoitettu tuote. Niistä ei irtoa ei-toivottuja kemikaaleja huoneilmaan.

Jätä kommentti