Mikä on domain

Mietitkö Mikä on domain? Olet juuri oikeassa paikassa! Vastaus löytyy alapuolelta.

-verkkotunnus

Domain eli verkkotunnus on osoite internetissä. Verkkotunnus koostuu ylemmän tason verkkotunnuksesta kuten .fi tai .com ja toisen tason verkkotunnuksesta kuten domainhotelli. Näin muodostuu kokonainen verkkotunnus domainhotelli.fi.

Verkkotunnukset ovat internetin perusrakennusosia, ja ne ovat olennainen osa kaikkia verkkopalveluja. Verkkotunnukset ovat uniikkeja, ja niitä hallinnoidaan ja asetetaan sääntelevän viranomaisen toimesta. Suomessa verkkotunnuksia hallinnoi Internet-palveluntarjoajien liitto, eli FICORA.

Verkkotunnuksia on useita eri tasoja. Yleisimmin käytettyjen verkkotunnusten ylemmässä tasossa on kuitenkin vain muutamia tunnuksia, kuten .com, .net ja .org. Ylemmän tason verkkotunnukset ovat maailmanlaajuisesti käytössä olevia, ja ne ovatkin hyvin suosittuja. Toisen tason verkkotunnukset puolestaan ovat ylemmän tason verkkotunnusten alla olevia tunnuksia, ja ne ovat usein maantieteellisesti rajoitettuja. Esimerkiksi .fi-verkkotunnus on tarkoitettu vain Suomessa toimiville yrityksille.

Verkkotunnukset ovat internetin perusrakennusosia, ja ne ovat olennainen osa kaikkia verkkopalveluja. Verkkotunnukset ovat uniikkeja, ja niitä hallinnoidaan ja asetetaan sääntelevän viranomaisen toimesta. Suomessa verkkotunnuksia hallinnoi Internet-palveluntarjoajien liitto, eli FICORA.

Verkkotunnuksia on useita eri tasoja. Yleisimmin käytettyjen verkkotunnusten ylemmässä tasossa on kuitenkin vain muutamia

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Mikä on domain

Mikä on domain tunnus?

Verkkotunnus on osoite Internetissä. Verkkotunnus koostuu ylätason verkkotunnuksesta, kuten .fi tai .com, ja toisen tason verkkotunnuksesta, kuten domainhotelli. Tämä muodostaa täydellisen verkkotunnuksen domainhotelli.fi.

Mistä kannattaa ostaa domain?

Kun haluat ostaa domainin, sinun kannattaa ensimmäiseksi valita itsellesi sopiva verkkotunnusvälittäjä. Verkkotunnusvälittäjät hallinnoivat domainien rekisteröintiä ja useimmat tarjoavat myös hostausta eli ylläpitoa ostamallesi domainille. Hyviä vaihtoehtoja verkkotunnusvälittäjistä ovat Google domains, Hostingpalvelu, Zoner ja Namecheap.

Onko Domainhotelli luotettava?

Domainhotelli on luotettava webhotelli. Omien kokemuksieni mukaan palvelu on ollut hyvä ja sivustot ovat toimineet moitteettomasti. Suosittelen tutustumaan domainhotelliin, mikäli sivustonne on keskittynyt suomen markkinoille tai pohjoismaihin.

Mitä maksaa domain?

Viestintävirasto (FICORA) perii .fi-domainin rekisteröinnistä 9 euroa vuodessa. Rekisteröintimaksu maksetaan rekisteröinnin yhteydessä.

Kenen omistama Domain?

Kenen omistama verkkotunnus? on suomalainen verkkosivusto, jonka avulla voit tarkistaa minkä tahansa suomalaisen .fi-verkkotunnuksen omistajatiedot. Nämä tiedot ovat julkisia, jos verkkotunnus on rekisteröity yritykselle, ja yksityisiä, jos verkkotunnus on rekisteröity yksityishenkilölle. Voit tarkistaa verkkotunnuksen omistajatiedot helposti Whois.com-sivustolta.

Mistä tietää onko domain vapaa?

Domainin voi tarkistaa vapautumisesta Whois-palvelusta. Vapautumisen ajankohdan voi usein nähdä domainin rekisteröinnin yhteydessä. Vapautumisen jälkeen domain tulee uudelleen saataville.

Miten ostaa verkkotunnus?

Jos haluat ostaa verkkotunnuksen, tarkista ensin, onko haluamasi nimi saatavilla. Jos on, valitse se ja valitse, kuinka pitkäksi aikaa haluat rekisteröidä sen. Täytä sitten tarvittavat tiedot yrityksestäsi tai itsestäsi. Tilaa lopuksi verkkotunnus.

Mistä saa verkkotunnus?

Domainin voi ostaa välittäjältä, joka rekisteröi sen nimiisi. Domain kannattaa ostaa sieltä, mistä saat sen edullisesti. Helpoin tapa on ostaa domain samasta webhotellista, missä tulet säilyttämään omia nettisivuja.

Miten saada oma domain?

Verkkotunnus ostetaan yleensä samasta paikasta kuin webhotellipalvelu. Muussa tapauksessa sinun on päivitettävä verkkotunnuspalvelimet manuaalisesti, mikä vaatii erityistä asiantuntemusta. Verkkotunnuksen saa usein myös ”ilmaiseksi”, kun ostaa web-hosting-palvelun, joten tämä on myös tekijä, joka puoltaa molempien hankkimista samaan aikaan.

Onko zoner luotettava?

Zoner on luotettava asiakaspalvelu, joka tarjoaa laadukasta palvelua edulliseen hintaan. Palvelu on sujuvaa ja apua on saatavilla nopeasti ongelmatilanteessa. Hinta ja laatu ovat kohdillaan, joten Zoner on hyvä valinta asiakaspalvelun tarjoajaksi.

Mikä on web hotelli?

Webhotelli on internetissä toimivan palvelimen tarjoama tallennustila ja verkkotunnusten nimipalvelu. Webhotellipalveluita tarjoavat yritykset hallinnoivat asiakkaidensa verkkosivuja ja sähköpostipalveluita. He myös tarjoavat yrityksille ja yksityishenkilöille mahdollisuuden isännöidä omaa verkkopalveluaan. Webhotellipalvelut ovat yleensä maksullisia.

Jätä kommentti