Mikä on konfirmaatio

Mietitkö Mikä on konfirmaatio? Olet juuri oikeassa paikassa!

?

Sana ”konfirmaatio” tulee latinan sanasta ”confirmare”, joka tarkoittaa ”vahvistaa”. Kristinuskossa konfirmaatio on sakramentti, jossa henkilö ”vahvistetaan” kirkon jäseneksi. Tämä tapahtuu yleensä sen jälkeen, kun henkilö on kastettu, ja sitä pidetään keinona vahvistaa uskoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Mikä on konfirmaatio

Mitä tehdä Rippijuhlissa?

Rippijuhlissa on yleensä vähän ohjelmaa, vaan seurustelu, kahvittelu ja ihmisten tapaaminen riittävät. Usein jo ruokailussa onkin ohjelmaa pariksi tunniksi. Juhlittavan on hyvä olla valmis keskustelemaan ja tapaamaan ihmisiä. Juhlakalut ovat yleensä hyvin yksinkertaiset, ja ne sopivat hyvin vähän ohjelman kanssa.

Mikä on rippikoulun tarkoitus?

Rippikoulun tarkoituksena on auttaa nuorta elämään ja ymmärtämään sitä uskon todellisuutta, johon hän on pyhässä kasteessa tullut osalliseksi. Elämä, usko ja rukous -pääteemojen alla eletään ja käydään oppijalähtöisesti läpi koko elämän kirjoa.

Missä vaiheessa Rippiristi annetaan?

Rippiristi voidaan antaa melkein milloin tahansa, mutta usein se annetaan vasta konfirmaation aattona tai itse konfirmaatiopäivänä. Tämä johtuu siitä, että nuorella on silloin mahdollisuus käyttää sitä ensimmäistä kertaa konfirmaatiossa. Rippiristin voi kuitenkin saada myös aikaisemmin, esimerkiksi kummiltaan tai kun hän aloittaa konfirmaatiovalmistelut.

Miten pitkään konfirmaatio kestää?

Keskimääräinen konfirmaatiotilaisuus kestää noin puolitoista tuntia. Seremonian todellinen kesto voi kuitenkin vaihdella kirkosta toiseen.

Mitä tarjolle Rippijuhlissa?

Rippijuhlien suolaiset tarjoilut ovat yleensä voileipäkakku, ruokaisa salaatti tai suolainen piiras. Kaikki nämä ovat herkullisia vaihtoehtoja, jotka ovat hyviä tarjottavia rippijuhlissa.

Mitä makeaa Rippijuhliin?

Rippijuhlien lempikakut ovat usein marjoilla ja juustolla maustetut ja koristellut täytekakut. Kesällä juhlittava rippi on usein hyvin makea ja mehevä, joten kakuiksi sopivat erityisen hyvin marjoilla maustetut ja koristellut täytekakut ja juustokakut. Kakkujen päällä voi olla myös koristeellisia kukkia tai muita koristeita, jotka tekevät niistä vieläkin houkuttelevampia.

Onko Rippijuhlissa Alkumalja?

Onko Rippijuhlissa Alkumalja?

Rippijuhlissa on alkumalja, joka on juhlava hetki yhteisen iltapäivän alkuun. Maljaksi käy hyvin myös alkoholiton vaihtoehto, kuten raparperisima. Kutsuttaisiinko rippipappi ja isoset laulamaan riparilauluja? (Vaikka se ennakkoon kuulostaisi jännittävältä, voi leirin jälkeen tämä olla juuri se juttu, jota nuori toivoo.)

Onko pakko mennä Riparille?

Rippikoulu on kuitenkin varsin suosittu tapahtuma nuorten keskuudessa, ja monet haluavat käydä riparilla. Riparilla on kuitenkin myös omat vaatimuksensa, ja jokainen, joka haluaa käydä riparilla, on suoritettava vähintään 9-vuotisen koulutuksen ja osoittaa, että hän on tietoinen kristinuskosta. Riparilla on myös muita vaatimuksia, ja jokainen, joka haluaa käydä riparilla, on esimerkiksi sitoutunut siihen, että hän käy kirkossa vähintään kerran viikossa.

Mitä kasteessa tapahtuu?

Kasteessa ihminen tulee Jumalan omaksi lapseksi ja saa lahjaksi Jumalan armon ja rakkauden. Samalla hän saa lahjaksi uskon, joka merkitsee luottamusta Jumalaan. Kaste on sekä lahja että kutsu. Se on ihmisen ja Jumalan välinen henkilökohtainen pyhä tapahtuma.

Mitä jos ei pääse Konfirmaatioon?

Mitä jos ei pääse Konfirmaatioon?

Tärkeintä on, että nuorella on tukenaan oma rippikouluryhmä ja kristilliset arvojen pohjalta elävät ihmiset. Heidän tuekseen ja rakkaudekseen nuori voi luottaa, vaikka ei pääsisikikään itse konfirmaatioon. Rukoukset ja siunaavat ajatukset ovat tärkeitä kaikille kristityille, ja erityisesti nuorille, jotka alkavat elää omaa arkeaan kristittyinä.

Jätä kommentti