Mikä on saatekirje

Mietitkö Mikä on saatekirje? Olet juuri oikeassa paikassa! Vastaus löytyy alapuolelta.

Saatekirje on kirje, joka liitetään ansioluetteloosi ja jossa esitellään sinut työnantajalle. Saatekirjeessä voit myydä itsesi työnantajalle ja selittää, miksi olet paras ehdokas tehtävään. Kirjeessä annetaan taustaa ansioluettelollesi ja erityisesti niille taidoille ja kokemukselle, jotka ovat merkityksellisiä haettavan työpaikan kannalta.

Saatekirje ei korvaa ansioluetteloa, vaan sen on tarkoitus täydentää sitä. Ajattele saatekirjettä tilaisuutena antaa työnantajalle välähdys siitä, kuka olet ja mitä voit antaa organisaatiolle.

Kun kirjoitat saatekirjettä, muista seuraavaa:

– Osoita kirje juuri sille henkilölle, joka sen lukee.

– Käytä ammattimaista ja kohteliasta sävyä

– Pidä kirje lyhyenä ja ytimekkäänä

– korosta asiaankuuluvia taitojasi ja kokemustasi

– Räätälöi kirjeesi hakemaasi työpaikkaan sopivaksi.

– Tarkista kirjeesi ennen sen lähettämistä

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Mikä on saatekirje

Mitä kertoa saatekirjeessä?

Saatekirjeessä voit kertoa miksi olet halukas juuri tähän työpaikkaan. Voit kertoa myös mitä osaamista ja tietoa sinulla on, joka sopii tähän työpaikkaan. Saatekirje on hyvä paikka myös kertoa, miten olet edustanut yritystä aikaisemmin työssäsi. Saatekirjeessä voit kertoa myös miksi olet halukas muuttamaan nykyisen työpaikkasi.

Miten aloitan saatekirjeen?

Saatekirje aloitetaan yleensä yksinkertaisella esittelyllä, jossa kerrotaan oma nimi ja mitä työtä haetaan. Saatekirje päättyy yhteenvetoon tai yhteenvedon sijasta voi olla myös kiitos.

Miten tehdä erottuva työhakemus?

Kerro itsestäsi mahdollisimman paljon positiivisia asioita, jotta sinut huomataan työhaastattelussa. Muista kertoa myös, miksi juuri sinut pitäisi valita tietyksi tehtäväksi. Lisäksi, kerro mitä mieltä edelliset työkaverit, esimiehet ovat sinusta ja miten luonteenpiirteesi näkyi työtehtävissä heidän mielestään.

Mitä kirjoittaa työhakemuksen viestiin?

Kun lähetät työhakemuksen liitetiedostona, itse sähköpostiviesti kannattaa pitää hyvin lyhyenä. Mainitse, mitä tehtävää hakemus koskee ja että sekä ansioluettelosi että saatekirjeesi ovat liitteinä. Sähköpostiviestiin on hyvä liittää myös puhelinnumerosi.

Mitä todistuksia Työhakemukseen?

Työhakemuksessa voi olla mukana esimerkiksi virkatodistus tai työnäytteitä. Virka- tai työtodistus on todistus, jonka työnantaja antaa henkilölle, joka on erosi-

mässä tai jäämässä pois työstään. Työtodistus sisältää yleensä tietoja työntekijän

tehtävistä, vastuista, palkasta ja työsuhteen kestosta. Työnäytteitä voivat olla

esimerkiksi julkaisuja tai muita teoksia, jotka hakija on itse tehnyt.

Onko Hakemuskirje pakollinen?

Työhakemuskirje ei ole jotakin, joka sinun on pakko kirjoittaa, vaan pikemminkin jotakin, joka sinun pitäisi ottaa tilaisuutena tehdä vaikutus rekrytoivaan tahoon. Kun alat työstää hakemuskirjettäsi positiivisella asenteella, se näkyy myös tekstissä.

Mitä kannattaa mainita Työhakemuksessa?

Aloita vahvasti. Myy oma osaamisesi. Osoita motivaatiosi. Kuvaile vahvuuksiasi esimerkkien avulla. Älä jaarittele, vaan tiivistä olennaisin. Tuo esiin persoonaasi. Tarkista, että yhteystietosi ovat ajantasalla. Linkitä mukaan sosiaalisen median profiilisi.

Mihin aikaan työhakemus kannattaa lähettää?

Ihanteellinen aika työhakemusten jättämiselle – vastauksen saamisen kannalta – oli aamulla kello 6 ja 10 välillä. Tämä johtuu siitä, että oma hakemuksesi ja ansioluettelosi olisivat vastaanottajan sähköpostilaatikossa heti aamulla, kun hän saapuu töihin.

Pitääkö Työhakemuksessa kertoa ikä?

Tähän kysymykseen ei ole oikeaa tai väärää vastausta, sillä se riippuu työnantajan mieltymyksistä. Ikä voi kuitenkin olla arkaluonteinen kysymys erityisesti yli 50-vuotiaille työnhakijoille.

Miten kuvailla itseään CV ssa?

Olen ahkera ja motivoitunut henkilö, joka etsii kesätyötä saadakseen kokemusta työelämästä. Olen erittäin kiinnostunut _______ -sivustosta ja olen varma, että minulla on taidot ja kyvyt menestyä tässä tehtävässä. Olen nopea oppimaan ja olen innokas kehittämään taitojani edelleen. Olen luotettava ja sitoudun tekemään kovasti töitä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Miten päätän työhakemuksen?

Kun lopetat työhakemuksen, on parempi käyttää lyhyttä ja voimakasta lopetusta kuin pitkää ja merkityksetöntä. Lopetuksen tulisi olla myös kohtelias, ja vahvasta lopetuksesta huolimatta rekrytoijalle voi antaa kiitokset ajasta ja kiinnostuksesta. Lopuksi on hyvä muistaa allekirjoittaa hakemus.

Jätä kommentti