Mitä saunan lattiaan?

Saunan lattian elämykselliset vaatimukset ovat siis selvät: miellyttävän tuntuinen eri lämpötiloissa, kosteanakin pitävä ja jalkojen alla tukevan tuntuinen. Erilaiset puumateriaalit sopivat saunalattiaan hyvin. Puu johtaa huonosti lämpöä ja tuntuu siksi siedettävälle niin kuumana kuin viileänä.

Mitä saunan Puulattiaan?

Saunan puulattia– ja ritiläpinnoille on saatavissa tähän tarkoitukseen kehitettyjä öljypohjaisia tuotteita, jotka imeytyvät hyvin. Öljypinta estää veden imeytymistä puuhun ja helpottaa puhtaanapitoa. Öljyä on myös helppo lisätä aina tarpeen mukaan.

Mikä öljy saunan lattiaan?

Supi-lattiaöljy on sävytettävä vesiohenteinen puuöljyemulsio kosteisiin sisätiloihin, kuten saunatiloihin ja pukuhuoneisiin. Se suojaa puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentää puupinnan halkeilua. Supi-lattiaöljyllä voit käsitellä puupuhtaat tai aikaisemmin öljytyt puulattiat ja puiset lattiaritilät.

Millä pestä saunan lattia?

Pitkään varteen liitetyn pesuharjan avulla ulotut pesemään myös lauteiden rungon sekä saunan lattian lauteiden alta. Tuplajynssärillä onnistuu lattian peseminen myös lauteiden jalkojen välistä. Kuivaa lattialta enimmät vedet pois lattialastalla. Varmista hyvä ilmanvaihto, jotta sauna kuivuu kunnolla.

Mikä puu saunan lattiaan?

Saunan puulattian käsittely

Sitten kun lattiarakenne pitää uusia kokonaan, kantavat puurakenteet on syytä tehdä painekyllästetystä puutavarasta ja valita pintalaudaksi lehtikuusi tai lämpökäsitelty kuusi tai mänty.

Mistä Pihasaunan lattia?

Saunan lattia voidaan tehdä ponttilaudasta tai jopa vanhan ajan vesiponttirakenteena.

Mikä lattia Ulkosaunaan?

Yleisin rantasaunan rakennusmateriaali on hirsi. Hirsirunko on monoliittinen, hengittävä rakenne, joka kestää sille tulevat kosteus- ja lämpörasitukset. Perinteinen ja erittäin hyvä saunan lattia oli ja on edelleen pelkkä lankutus.

Millä käsitellä Saunan lattia?

Öljypinta estää veden imeytymistä puuhun ja helpottaa puhtaanapitoa. Öljyä on myös helppo lisätä aina tarpeen mukaan. Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, jonka pitäisi ohuena kerroksena päästä imeytymään puuhun eli tässä tapauksessa seiniin ja lauteisiin.

Jätä kommentti