Pitääkö uusi sauna käsitellä?

Esilämmitä sauna ja tuuleta se hyvin ennen käyttöönottoa. Pese työvälineet heti käsittelyn jälkeen vedellä ja saippualla. Saunavaha saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin kolmessa viikossa, ja sitä ennen pintaa on syytä käsitellä varoen.

Mistä puusta lauteiden runko?

Voit toki tehdä lauteet mistä laudasta haluat, älä kuitenkaan käytä kestopuuta. Hienoksi höylätty, reunoista pyöristetty laudelauta on silti järkevin valinta. Laudepuut on kuivattu koneellisesti, joten laudat eivät enää vääntyile.

Mitä öljyä saunan lauteisiin?

Saunan lauteiden käsittely parafiiniöljyllä on helppoa ja se suojaa lauteita kosteudelta sekä likaantumiselta. Parafiiniöljy on puuhun imeytyvää ja se syventää lauteiden väriä.

Millä käsitellään saunan lauteet?

Saunan lauteiden käsittely voidaan tehdä joko saunavahalla tai laudeöljyllä. Saunan lauteiden käsittely saunavahalla pitää saunan pidempään puhtaan ja siistin näköisenä, minkä lisäksi saunavaha suojaa puuta veden sekä likaantumisen vaikutuksilta.

Millä suojata saunan lauteet?

Saunan lauteiden käsittely parafiiniöljyllä on helppoa ja se suojaa lauteita kosteudelta sekä likaantumiselta. Parafiiniöljy on puuhun imeytyvää ja se syventää lauteiden väriä. Aloita lauteiden käsittely pesemällä likaiset lauteet saunapesuaineella. Huuhtele huolellisesti ja anna kuivua.

Mitä maksaa saunan lauteet?

Suorien ja helppomuotoisten saunojen laudepakettien hinnat vaihtelevat hieman alle 200 eurosta jopa 700 euroon. Jos aiot rakentaa saunastasi vähänkin erikoisemman muotoisen tai näköisen on lauteiden hintaa vaikea ennustaa.

Millä öljytä lauteet?

Saunan lauteiden käsittely parafiiniöljyllä on helppoa ja se suojaa lauteita kosteudelta sekä likaantumiselta. Parafiiniöljy on puuhun imeytyvää ja se syventää lauteiden väriä. Aloita lauteiden käsittely pesemällä likaiset lauteet saunapesuaineella.

Tarvitseeko sauna käsitellä?

Saunan paneelipinnoille riittää kertakäsittely, mutta pesuhuoneet ja muiden tilojen kattopinnat kannattaa käsitellä kahteen kertaan. Jos värisävy vaikuttaa liian voimakkaalta, ohenna tuotetta tarvittaessa vedellä 5–20%. Saunan voi ottaa käyttöön vuorokauden kuluttua käsittelystä.

Jätä kommentti