Voiko saunassa käydä pesemättä hiuksia?

Jos sinulla on paljon muotoilutuotteita niin hiukset kannattaa huuhdella tai jopa pestä ennen saunomista. Voit mennä saunaan kastelematta hiuksia. Muista kuitenkin suojata hiukset. Hiukset eivät kestä kuumuutta, varsinkin jos sinulla on värjätyt/käsitellyt hiukset niin suojaus on tärkeää.

Onko sauna huonoksi hiuksille?

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa. Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita. Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Pitääkö hiukset kastella ennen saunaa?

Saunassa kuumuus avaa hiussuomut ja hiuksesta haihtuu vettä. Samalla hius imee kuumaa vesihöyryä joka vahingoittaa hiusta. Jos taas kastelet hiukset ennen saunaa, hiusten rakenteessa olevat vety- ja suolasillat hajoavat ja hius on alttiimpi vaurioitumiselle.

Missä asteessa tai kuolee?

Vaatteet, vuodevaatteet, lelut ja harjat voi pestä 60 asteessa, pistää pariksi tunniksi 80-asteiseen saunaan tai vuorokaudeksi pakastimeen. Myös kahden vuorokauden eristys tappaa täit ja saivareet. Älä syyllisty: täitartunnat eivät johdu huonosta hygieniasta.

Onko saunan jälkeen pakko pestä hiukset?

Löylyjen jälkeen ei tarvitse enää pestä hiuksia uudelleen. Kuiviin hiuksiin voi myös kietaista pelkän pyyhkeen tai turbaanin/saunamyssyn hiusten suojaksi. Pääasia, että suojaat hiukset saunan kuumuudelta!

Milloin saunaan hiusten värjäys?

3. Saunaan tai uimaan? Kun sinulla on tuore väri hiuksissasi, niin suojaa ne esim kostealla pyyhkeellä ennen saunaan menoa. Jos vain on mahdollista, on suositeltavaa välttää saunassa käyntiä kun olet juuri värjännyt hiuksesi, jotta väri ei leviä ympäröiviin kalusteisiin.

Miksi uimahallissa pitää kastella hiukset?

– Jos hiuksiaan ei kastele, pitää käyttää uimalakkia. Kuivat hiukset katkeilevat veteen eikä kukaan halua saada naapurin hiuksia suuhunsa uidessaan. Uimahallissa kaikuu useita kertoja päivässä kuulutus peseytymisen välttämättömyydestä.

Miten suojata hiukset saunassa?

Voit suojata hiukset saunahatulla, kostutetulla tai kuivalla pyyhkeellä. Voit laittaa hiusnaamion hiuksiisi saunomisen ajaksi. Saunan lämpö tehostaa vaikutusta. Huuhtele hiukset lopuksi kylmällä vedellä.

Jätä kommentti